azt itt meg is ígérhetem. Ennek több oka is van:
1., annyira nem tudok főzni
2., annyira nem tudok sütni
3., annyira nem tudok.
Viszont-de-ellenben-ám a szuper kis francia piskótareceptet leírom ide Nektek, süssétek meg, biztos el lehet rontani, de nekem még nem sikerült.
Elő kell venni egy tálat és bele kell hajigálni a következőket:
- 4 tojás sárgája
- 17 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- csipet só
- plusz a tetejére amit csak szeretnél. Finom a fehér csokis - kókuszos és a mandulás - málnás, meg a sima barackos, meg a mangós, meg a sima csokis, meg a meggyes, meg a...
190 fokon 25 perc, én egy jénaiba sütőpapírt szoktam tenni, abba teszem a keveréket és nem bajlódom a vajazgatással.
Rengeteg szakácskönyvet vettem mostanában és bosszant, amikor sütés-főzés közben kerülgetni kell, úgyhogy elkezdtem szakácskönyv tartókat nézegetni (ne röhögj, van ilyen!) és erre jutottam. Ő kell. Vagy valami hasonló.