fantasztikus, lélegzetelállító... TEJBEGRÍZT csináltam. Kiöblítettem a szép üvegtálakat, megfőztem a tejbegrízt, belekevertem sok-sok apróra vágott sárgabarackot, a tetejére grilleztem néhány szeletet, majd egy jó adag sárgabarackból sós-karamellás sárgabarack lett. Először Chili&Vanília gasztroblogján olvastam a sós karamelláról, aztán egyre több helyen láttam, és úgy döntöttem, ha bárki megkérdezi az életben, hogy "hé, ettél már medvetalpat? és sós karamellát??", akkor legalább az egyikre azt tudjam mondani, hogy igen.
Vajat a serpenyőbe, bele a barackot, rá a cukrot és a bő csipet (az milyen?) sót. Csodálatos, nagyon intenzív karamell íze lesz, és az állaga krémes, folyós, de nem olyan fogre kellemetlenül rátapadós... Hmmmm.... ez ment a tejbegríz tetejére. Isteni finom lett.
Szerdán, ha hazaérek (mert most elutazunk), akkor meg a képen látható habos süti következik, színes, királylányos cukordarabkákkal.